sk1     

        Als kanker je treft

Mindfulness

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, kan wat voorheen vanzelfsprekend en zeker was, de vanzelfsprekendheid verliezen. Je staat voor een onzekere periode die allerlei gevoelens en vragen met zich mee brengt: angst, piekeren, onrust, pijn, nieuwe grenzen, hoe ben ik daar altijd mee om gegaan en helpt dat nu ook? Mindfulness neemt de vragen en gevoelens niet weg maar kan je helpen anders om te gaan met dingen die er zijn.

Het doel van de mindfulness is een bewustwordingsproces op gang te brengen. Dit kan leiden tot ontspanning en meer mentale of geestelijke fitheid. Je krijgt inzicht in de mechanismen van uzelf die stress, piekeren, somberheid of pijn veroorzaken. Door de training leer je sneller de stresssignalen en gedachten te herkennen en er niet als vanouds vanuit de automatische piloot op te reageren. Je wordt minder geleefd en kan vanuit rust meer grip krijgen op de dingen om je heen. Vandaar uit kun je zelf meer richting geven aan het leven. Je ervaart dat hierdoor andere, vaak meer bewustere keuzes gemaakt kunnen worden.

De workshop van 6 bijeenkomsten van een uur, word je door een gekwalificeerde en ervaren trainer mindfulness aangeboden. De trainer heeft ervaring in het begeleiden van mindfulness bij mensen die met kanker worden geconfronteerd. 
Deze workshop wordt in het voorjaar en najaar gegeven.

Najaar 2022 (datum is nog niet bekend)
Tijd: nog niet bekend
Docent: 
Kosten: aan deelname zijn geringe kosten verbonden
Voor wie: voor mensen met kanker en naasten

Indien je geïnteresseerd bent of op de hoogte gehouden wilt worden, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 055-5762676. Of loop bij ons binnen, Vosselmanstraat 4 in Apeldoorn.

blad