Vanaf 2 juni weer open voor gesprekken en massages

Vanaf dinsdag 2 juni verwelkomen wij bekende en nieuwe gasten in het inloophuis. Alle ontmoetingen, ook inloop, gaan op afspraak.

Onze gastvrouwen/heren, raadsvrouwen/geestelijk begeleider, verschillende adviseurs en onze masseurs kunnen u weer ontvangen.
Wandelen kaneen prettige manier zijn om een gesprek te voeren. Wij bieden ook deze mogelijkheid aan.

Nieuws (archief)

Momenteel is er veel gaande in de wereld om ons heen. Hierdoor is een bezoek aan ons inloophuis niet mogelijk maar wij zitten niet stil.
Online en telefonisch zijn wij bereikbaar en via deze rubriek "Nieuws" en Facebook houden wij u op de hoogte.
De meest actuele nieuws-items staan op het hoofdmenu, hieronder vindt u al het nieuws

In deze periode van afstand naar andere mensen, kom je wat dichter bij jezelf door fysiek te oefenen met niets anders dan aandacht als begeleiding.
Onze yoga docent Henriëtte heeft een drietal oefeningen: Berghouding, Heldenhouding en de Prana Mudra (het gebaar van de adem). Deze oefeningen kunnen prima thuis worden gedaan nu dat bij 'kLEEF! even niet mogelijk is.
Zoek even een rustig plekje op en kijk op onze site voor de uitleg van de oefeningen. Zo heeft u iets anders om over na te denken. Dat kan soms verfrissend zijn!
Klik hier voor de oefeningen en uitleg. Veel oefenplezier !

Momenteel is er veel gaande in de wereld om ons heen. Hierdoor is een bezoek aan ons inloophuis tot 1 juni a.s. niet mogelijk maar we kunnen u per telefoon of videobellen wel ondersteunen.

Deze periode is extra moeilijk als u zelf kanker heeft of een naaste/nabestaande bent van iemand met kanker. Dan is het fijn om hierover met iemand te praten, iemand die een luisterend oor biedt.
Onze geestelijk begeleiders/raadsvrouwen kunnen u telefonisch of via videobellen (op afspraak) te woord staan.

Heeft u hieraan behoefte? Neem dan contact op met Stichting 'kLEEF! voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. Wij zijn elke ochtend telefonisch bereikbaar tussen 9 en 12 uur op telefoonnummer (055) 576 26 76. Mailen kan ook, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie klik hier.

Nog een mooie yoga oefening van onze docent Milica om thuis te doen nu de yoga bij Stichting 'kLEEF! is uitgesteld.
Als vervolg op de ademhalingstechniek leert Milica ons nu om aandacht te houden bij onze ademhaling. Klik hier voor de oefening en de video van Milica.

Yoga leert ons om lichaam en geest in balans te brengen en geeft rust en ontspanning.
De workshops zijn nu even uitgesteld bij 'kLEEF! maar yoga is bij uitstek geschikt om ook thuis te doen.

Onze docent Milica vertelt ons dat het belangrijk is om goed en gezond te kunnen blijven ademhalen. Samen met haar kunt u online de Nade Sodhana oefening doen, een ademhalingstechniek door de neus.
Klik hier voor de oefening en de video van Milica.

Koninklijke gerechten op Koningsdag.

Omdat koken nu even niet mogelijk is bij 'kLEEF! hebben wij voor u twee heerlijk recepten, een cocktail en een dessert.
Er zijn nu volop asperges verkrijgbaar. Dit is dan ook het belangrijkste ingrediënt van deze cocktail die speciaal is bedacht bij de geboorte van onze koning.
Hoe toepasselijk is het om het op Koningsdag te maken.
Als dessert een overheerlijke coupe rood-wit-blauw, vol met vruchten. Rita laat u zien hoe u deze zelf kunt maken.

Klik hier voor het recept en de video van Rita.

Succes en veel plezier met het koken!

cocktail WA  rita met dessert

Fotografie met een twist.

Kunt u nu door de omstandigheden de deur niet uit en niet fotografen bij 'kLEEF? Thuis is ook een inspirerende omgeving voor het maken van foto's.

De mooie bos bloemen die op tafel staat, de vogeltjes in de tuin of het lekkere gerecht dat net uit de oven komt. Het is het proberen waard om dat op de gevoelige plaat te leggen. En als u dat lastig vindt of moeilijk dan biedt internet uitkomst, ook voor opdoen van ideeën.

Totdat Stichting 'kLEEF! weer een wandeling buitenfotografie kan organiseren hopen wij dat u voldoende inspiratie kan vinden in de kleine dingen om u heen.

Verhalen, juist nu!

Deze tijd van het coronavirus heeft zijn weerslag op het leven van iedereen. Zeker als u met kanker te maken heeft. Want er verandert nogal wat.
Dit zijn de verhalen die gasten van ‘kLEEF! vertellen.

"Mijn scan is uitgesteld. Het was al een spannend moment om te zien of de behandeling z’n werk had gedaan, nu moet ik geduld hebben. Dat vind ik lastig. Maar ik begrijp het wel”
"Ik vind het zorgelijk, ik heb longkanker. Maar het gaat heel goed met me."
"Mijn klachten zijn terug. Ik ga even niet naar de huisarts, hij heeft het al zo druk."
"Ik heb nog wel een vraag voor de notaris maar ik wacht nog maar even."
"Vorige week heb ik de diagnose gehoord. Ik stond zo weer buiten. Moest echt zoeken om iemand te vinden waar ik terecht kon."
"Er gebeurt zoveel in de wereld, ik kan wel even wachten."
"Ik wil graag helpen, het gaat goed met me."

Het zijn bijzondere tijden die iedereen anders beleeft. Soms kan het angstig worden ervaren.
Onze mindfulness docent Suzan Biezeman heeft hiervoor een aantal tips.

Klik hier voor de tips.             water mindfulness resultaat

Juist nú: telefonisch spreekuur op afspraak bij de financieel adviseur, oud-notaris of diëtiste.
Klik hier voor meer informatie.

Heeft u behoefte aan een luisterend oor of heeft u vragen, bel ons. Wij zitten dagelijks voor u klaar van 9 tot 12 uur op telefoonnummer (055) 576 26 76.
Ook onze geestelijk begeleidster Helene Enthoven en onze raadsvrouw Ellen Ditzel zijn beschikbaar.