Klik hier voor nadere informatie
of om u aan te melden

Schilderen en tekenen: docenten

Onze docenten:  
 Regeling Bettina LR Peters Stephan collage LR

Bettina Regeling: Bettina is in 1970 geboren in Paraguay, Zuid-Amerika, daar afgestudeerd aan de Universiteit van Architectuur, Ontwerp en Kunst en in 2004 verhuisd naar Apeldoorn. Eens per twee weken op dinsdagochtend geeft ze bij ons les in schilderen en tekenen op verschillende materialen.

Bettina zelf schildert met diverse technieken op verschillende materialen, maar haar specialiteit is het schilderen op veren. Met een heel dunne penseel wordt de verf voorzichtig op de veer "gezet". Als de penseel te veel drukt, gaan de "haartjes" die de veer vormen uit elkaar en is de veer onbruikbaar. De veren zijn niet voor behandeld of geplakt. Het schilderen op veren is een vorm van kunst die - vanwege de hoge moeilijkheidsgraad - door maar 5 of 6 mensen op een professionele manier in Nederland gedaan wordt. Het geheim van de beschilderde veren is dan ook: "geduld hebben"!

Stephan Peters: “Mijn naam is Stephan Peters (1967) en ik ben een geboren en getogen Apeldoorner. In 1993 studeerde ik cum laude af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam in de richtingen ‘vrije schilderkunst’ en ‘grafiek’. Sindsdien schilder ik portretten in opdracht, maak muurschilderingen en ruimtelijk werk voor particulieren en bedrijven. Met alle kunstprojecten probeer ik mensen met elkaar te verbinden zonder drempels of grenzen.”

Al meer dan 25 jaar geeft Stephan ik teken- en schilderles in vrijwel alle denkbare technieken. Sinds 2000 is hij als docent beeldend aan Markant (nu “Gigant”) verbonden en in 2006 is hij begonnen met het begeleiden van teken- en schildersgroepen bij onze stichting. Stephan vervolgt: “Met veel plezier en humor werk ik in mijn lessen met zowel beginners als gevorderden. De nadruk ligt op het plezier van het tekenen en schilderen, het ontdekken van nieuwe materialen, het (verder) ontwikkelen van een eigen handschrift en het uitbouwen van je eigen creatieve ideeënwereld.”